Edzéseink

Edzéseink

Edzéseink specifikusan az atlétikára, illetve azon belül is a futásra irányulnak. Az edzéseken a futás sokoldalú művelésén túl, futótechnikai, mozgáskoordinációs és erőnléti edzések is helyet kapnak. 

  

 

 A sportág egyéni mivoltját meghazudtoló módon értékes csapatmunka végezhető a futó foglalkozásokon, ahol megtalálhatja a helyét 

- az abszolút kezdő,

- a visszatérő,

- valamint a haladó, versenyző alkat is. 

 

Elsődleges célunk a sport/sportág megszerettetése az egészség megőrzés jegyében, ugyanakkor

segítséget nyújtunk a tagjaink számára

- egyéni céljaik, motivációjuk megfogalmazásában, 

- szakmailag igényes munka végzéséhez,

- egyéni edzéstervek megírásával versenyre való felkészítéshez,

- közösségi eseményeink által a futást közösségben megélni.

 

A futókör szakmai irányítását több szakember együtt végzi. Edzők, testnevelő tanár, gyógytornász, gyógymasszőr együttes csapatmunkája szolgálja a tagok minőségi sportolását. 

 Gyermek edzéseinken az atlétika sokoldalú alapképzését végezzük. 7- 12 éves gyermekek számára élettani sajátosságoknak megfelelően zajlanak a foglalkozások az atlétika több ágát felvezető foglalkozásokkal. 

Az edzések során minden rendelkezésünkre álló szert és lehetőséget megragadunk, hogy a gyermekek megismerjék az atlétika számainak sokszínűségét, mindezt preventíven és életkornak megfelelően. Bár futóklub vagyunk, a fiatalabb generáció találkozik ugró-, dobó- és gátfutó számokkal is a foglalkozás során. Keddenként a hosszabb futás dominál, amit gimnasztikával és játékkal egészítünk ki. Csütörtökön pedig egy vagy több ügyességi számot gyakorolunk. Tavasztól őszig ezt természetesen a szabadban tesszük, ha az időjárás is engedi.

 

A modern ember élete közel 98%-át tölti a négy fal között vagy járműben, ez rengeteg negatív hatást von maga után. Természetesen ez ellen lehet és kell tenni , mi döntjük el milyen irányba alapozzuk meg a gyerekek későbbi, felnőtt életmódját. A gyakorlatok és feladatok pozitív hatással vannak a testtudatukra, kondicionális- és koordinációs képességeikre. A rendszeres testmozgás megkönnyíti és színesíti a gyermekek mindennapjait.

 

Kinek ajánljuk az atlétika mozgásanyagát? Minden sportolni vágyónak, akár fő-, akár kiegészítő sportágként.

 

A felnőtt edzéssel egy időben kezdenek a gyerekek is, így ez családi program lehet és megkönnyítheti a sportolás beiktatását.

 

A legkisebbek – óvodás korúak – számára gyermekfelügyeletet biztosítunk edzéseink ideje alatt.

 

 

Időpontok:

Kedd 18:00

Szerda 20: 30 

Csütörtök 18:00 

Szombat 9:00 

 

Helyszín: 

UTE Atlétika Pálya, Farkas-erdő

 

Kapcsolat

Székhely, levelezési cím:
1046. Budapest, Tátra utca 2.
Telefon: +36305370709
Email: kozosse@gmail.com

UTE Atlétikai Stadion: 1046. Budapest, Szilágyi u. 30.